HOME

   

Pole Pole Reizen

 
      Het eiland

Het vreemd gevormde eiland Sulawesi, het vroegere Celebes, is één van de grootste eilanden van Indonesie. Het ligt tussen Kalimantan en de Molukken. De hoofdstad van Sulawesi is Makassar. Makassar is tevens de hoofdstad van Zuid Sulawesi. De hoofdstad van Centraal Sulawesi is Palu en van Noord Sulawesi is dat Manado. 

Het geloof

In Sulawesi leven veel bevolkingsgroepen en hierdoor zijn er ook veel verschillende geloven en gebruiken. De mensen in zuid Sulawesi zijn voornamelijk Islamitisch. In het noorden en in centraal Sulawesi zijn ze overwegend Christelijk.

Munteenheid en visum

De munteenheid is de Rupiah. 10.000 Rupiah is ± 1 Euro (informatie april 2008). Pinnen kan op de diverse vliegvelden en in de grote steden.

Voor Sulawesi (en voor geheel Indonesië) heb je een visum nodig. Bij aankomst kun je dit visum aanschaffen op de luchthaven. De kosten zijn voor een verblijf van 1 t/m 7 dagen 10 USD en 25,- USD voor een visum tot 30 dagen. Bij een verblijf van meer dan 30 dagen dien je je visum aan te vragen in Nederland bij de ambassade van Indonesie. Je kunt het visum ook in Euro's betalen. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij na aankomst in Indonesie (informatie is van april 2008).

Praktische informatie

Zorg voor voldoende contant geld als je naar Tangkoko Park gaat. Je moet hier de entree van het park betalen evenals een ranger, het nabijgelegen dorp heeft geen bank of pinautomaat. Zonder ranger kom je in principe het park niet in.

Op vliegvelden wordt Makassar op de vertrek- en aankomstborden, evenals bij de incheckbalies, vaak nog aangeduid als Ujung Padang.

Trek voldoende dagen uit om het Torajagebied te verkennen. Het gebied is prachtig en erg interessant. Neem een gids mee op pad, hij/zij kan je veel vertellen over de geschiedenis en de traditionele gebruiken in dit unieke gebied.

Houd je van duiken of snorkelen dan is, buiten het Bunaken gebied in Noord Sulawesi, Donggala in centraal Sulawesi een uitstekende plek.