Pole Pole Reizen

 

               

 

  Click for Malé, Maldives Forecast

 

 

 

 

 

 

Op ongeveer 700 km. ten zuidwesten van Sri Lanka liggen in de Indische Oceaan bijna 1200 koraaleilanden die tezamen de Malediven vormen. De Malediven hebben een totale breedte van 8-120 km. en een lengte van 860 km. Het land is daarmee ca. 3x groter dan Nederland maar het bestaat wel voor 99% uit water. Hierdoor is het één van de meest unieke landen ter wereld. Geen enkel land op aarde is rijker aan koraal dan de Malediven. De eilanden zijn verdeeld over 26 door de natuur gevormde atollen. Van de 1190 koraaleilanden zijn er slechts 201 onbewoond. Ca. 87 eilanden zijn geselecteerd voor het toerisme. De Malediven heeft een bevolkingsdichtheid van ca. 270.000 mensen. Malé is de hoofdstad. Hier leeft 2/3 van de totale bevolking. De Malediviër is een mix van Arabische, Afrikaanse en Aziatische volken. De officiële munteenheid is de Rufiya. De bevolking van de Malediven is Islamitisch.

 

De vluchttijd vanuit Sri Lanka naar de Malediven bedraagt 1 uur. Helaas heeft onze vlucht wat vertraging. Dan nog maar een extra kop koffie op het vliegveld van Sri Lanka. Er zijn voldoende winkeltjes dus we vermaken ons wel. Om 10.00 uur is het zover, we vertrekken. De klok kan weer een uurtje terug. Na een korte vlucht landen we op het vliegveld van de Malediven. Het is heerlijk rustig op het vliegveld, geen gedrang en geduw, het relaxte leventje kan beginnen!

 

Als we op de dhoni staan te wachten die ons naar ons eiland brengt, zien we in het water al de meest mooi gekleurde vissen. Dat gaat wat worden! De dhoni brengt ons binnen 55 minuten naar Embudu Village. Er zijn heel wat uurtjes in gaan zitten: naar welk eiland gaan we? Direct bij aankomst weten we dat we de juiste keuze gemaakt hebben! We "moeten" eerst onze schoenen uit doen, die hoeven de rest van de vakantie ook niet meer aan. We verzamelen eerst in de lobby en worden voorzien van een drankje. Welkom op Embudu! We krijgen uitleg over het duiken en snorkelen, over het koraal en wat we zoal onder water tegen kunnen komen. Onze koffers worden inmiddels naar de bungalow gebracht. Spannend! Welk huisje krijgen we? Mooie ligging?
Reisdocumenten: paspoort en visum zijn verplicht.

Klimaat: Tropisch klimaat. Het hele jaar is het heet met een hoge vochtigheidsgraad. De Malediven kent een regenseizoen. Het regenseizoen in het noord-oosten loopt van november tot maart en in het zuid-westen van juni tot augustus.

Embudu Village

Het kan niet beter! Huisje nummer 98, 20 stappen van de zee. En één van de koraaltuinen van Embudu ligt op 25 meter snorkelen!

Embudu Village hebben we geboekt op basis van AI. Dat is op de Malediven meestal ook wel aan te raden. Onze bungalow is een superior type. We hebben bewust niet gekozen voor een waterbungalow. Deze hebben veel minder privacy en staan in de buurt van de stroomgenerator wat een irritant geluid geeft. Ons huisje is eenvoudig maar van alle gemakken voorzien en heeft een heerlijk terras met uitzicht op zee. Embudu heeft    een groot restaurant met alle maaltijden in buffetvorm, een gezellige bar, een duikschool en informatiebalie. Tevens is er een winkeltje aanwezig. Maar het mooiste zijn de onderwaterwereld en het witte zachte zand!

De bungalows op Embudu worden 1 maal per dag schoongemaakt, en 1 keer extra geveegd. Je loopt heel wat zand mee naar binnen. Bij elk huisje is een buitenkraan aanwezig. Je hebt een vaste schoonmaker en we vinden het erg leuk om met hem een praatje te maken. Hij verteld hoe zijn leven op de Malediven is. De meeste tijd woont hij op Embudu maar vaak in de weekenden gaat hij naar zijn ouders die in de hoofdstad wonen. Vaak komt hij na zijn laatste schoonmaakronde nog even kletsen. Hij vraagt ons of dit onze huwelijksreis is. Nee, maar dit is voor hem geen reden om ons bed op een hele speciale manier op te maken en te versieren met bloemen!

Overdag denk je dat je het eiland voor jezelf hebt, heerlijk rustig. Pas 's avonds in het restaurant zie je andere mensen! Op Schiphol hadden we 2 onderwatercamera's gekocht. Dit was bij lange na niet genoeg! Dus op Embudu nog maar 3 toestellen gekocht! De onderwaterwereld is fantastisch!!!

Na enkele heerlijke dagen op de Malediven is het voor ons tijd om huiswaarts te keren. Nog een laatste overnachting op Sri Lanka en we kunnen richting Schiphol.

Wat vooraf ging: klik hier voor het reisverslag van Sri Lanka

 naar boven  

Tip: Op Embudu Village zijn duik- en snorkel materiaal te huur
Tip: de Malediven is een prijzige bestemming. Je bent meestal goedkoper uit als je boekt op basis van All In